Venusheuvel correctie

De venusheuvel (ook wel mons pubis) is een driehoekig gebied onderaan de buik van een vrouw. De venusheuvel is na de puberteit veelal begroeid met schaamhaar. Achter de venusheuvel ligt het schaambeen, waarboven een vetlaag ligt. Hierdoor komt de venusheuvel wat omhoog. Soms is deze vetophoping boven het schaambeen erg overtollig, waardoor u een zwelling in kleding ziet. Dit kunnen we verhelpen met liposuctie. 

De liposuctie behandeling van teveel vet bij de venusheuvel

Een liposuctie is een behandeling waarbij je vet wegzuigt. Voordat u start met deze behandeling, wordt er vloeistof geplaatst in het te behandelen gebied. Deze vloeistof zorgt ervoor dat de vetcellen in de omgeving eenvoudig loslaten. De liposuctie behandeling duurt ongeveer drie kwartier en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na de ingreep mag u meteen naar huis. Zorg er wel voor dat iemand u ophaalt, want u mag nog niet zelf autorijden.

Na de ingreep krijgt u voor 4 weken een strak broekje aan. U kunt de dag na de operatie gewoon douchen en uw normale activiteiten uitvoeren. Verricht de eerste week na de ingreep geen zware inspanning en ga nog niet sporten. Na deze tijd kunt u alles weer doen.

Vragen?

Mail ons

evakliniek@st-anna.nl

Wilt u meer informatie over een van onze behandelingen?

Neem contact met ons op we helpen u graag.