Lipofilling behandeling bij lege schaamlippen

Ten gevolge van de menopauze of door gewichtsverlies neemt het volume van de buitenste schaamlippen af. Dat kan resulteren in een open vagina, omdat de buitenste schaamlippen de vagina niet meer kunnen sluiten. De klachten die de meeste vrouwen hierdoor ervaren zijn droogheid, schimmelinfectie en pijn bij zitten. 

Een lipofilling behandeling

Om af te komen van deze overtollige huid is het opvullen van de buitenste schaamlippen met vet, genaamd lipofilling, een effectieve behandeling. Dit vet wordt verkregen vanuit de buik door middel van een liposuctie. Het vet wordt vervolgens aangebracht met een canule in de grote schaamlippen, ongeveer 10 cc per kant. Door deze toename in volume kan de vagina weer sluiten.

Deze ingreep vindt plaats onder een roesje in combinatie met lokale verdoving. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten en je mag na de operatie gewoon weer naar huis. U zult gelukkig weinig tot geen last ervaren na de operatie. De eerste dagen na de operatie kunt u een lichte zwelling bij de schaamlippen krijgen, maar deze verdwijnt vanzelf weer.

Tarief lipofilling behandeling

  • Lipofilling schaamlippen
    €1850,-

Vragen?

Mail ons

evakliniek@st-anna.nl

Wilt u meer informatie over een van onze behandelingen?

Neem contact met ons op we helpen u graag.