Laserbehandeling tegen vaginale droogheid

Een branderig gevoel, pijn bij het vrijen, steeds weer een infectie. Het zijn vervelende klachten die het gevolg zijn van vaginale droogheid. Ongeveer 1 op de 3 vrouwen heeft last van een droge vagina. Vaak spelen hormonen een rol: vaginale droogheid komt meer voor na de menopauze en ook bij gebruik van bepaalde medicijnen is het een veelgehoorde klacht.

Vaginale droogheid heeft vaak ook met leeftijd te maken. Naarmate we ouder worden, vermindert de hoeveelheid collageen in de huid waardoor die dunner wordt. Hetzelfde geldt voor de vaginawand: ook die wordt dunner en daardoor droger. Met behulp van de FemiLift laser kunnen we de aanmaak van vaginaal collageen stimuleren waardoor de vaginawand zich herstelt, steviger en dikker wordt.

De behandeling tegen vaginale droogheid

De behandeling verloopt snel en dankzij een lokale verdoving zult u weinig tot geen pijn voelen. U hoeft dus niet onder narcose. De behandeling kent geen hersteltijd en is bijzonder effectief: al na de eerste behandeling merkt u het verschil. Voor een optimaal resultaat zijn drie behandelingen nodig, steeds met een tussenpoos van minimaal 4 weken.

Voor de laserbehandeling krijgt u een lichte verdoving in de vorm van een spray of zalf. Tijdens de behandeling zal iedereen in de behandelruimte een bril dragen om de ogen te beschermen tegen de laserstraal. Door middel van een probe (huls) wordt de lasersonde vaginaal ingebracht.

Tijdens de behandeling draait de arts de sonde 360 graden rond om de gehele vaginawand te behandelen. U ervaart een gevoel van warmte, maar de behandeling is niet pijnlijk. De behandeling duurt ongeveer 10 minuten. Daarna kunt u direct naar huis om de dagelijkse bezigheden weer op te pakken.

Bij de eerste behandeling ontvangt u van ons een persoonlijke probe. Bij alle vervolgbehandelingen wordt deze probe opnieuw gebruikt. Bewaar hem dus goed in het meegeleverde etui en neem hem bij elke behandeling mee.

Het resultaat van de behandeling

Door de warmte van de laser worden de diepere huidlagen gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken. Daardoor wordt de vaginawand steviger en verminderen de klachten. Vrijwel direct na de eerste behandeling zult u al een duidelijk effect merken. Wij adviseren 3 behandelingen voor het meest optimale en langdurige effect. Daarna is eens per jaar een onderhoudsbehandeling voldoende om het effect te behouden.

Tarieven FemiLift

  • 1e behandeling
    €750,-
  • Vervolgbehandeling
    €500,-
  • Pakket 3 behandelingen
    €1650,-

Vragen?

Mail ons

evakliniek@st-anna.nl

Wilt u meer informatie over een van onze behandelingen?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Het antwoord op de meest gestelde vragen vind u hieronder. 

De behandeling duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

Dankzij een lokale verdoving met een spray of crème is de behandeling zo goed als pijnloos. Je kunt wel voelen dat de laser warmte afgeeft.

Na 3 dagen is het hebben van gemeenschap weer mogelijk.

Je kunt de eerste 3 dagen licht bloedverlies verwachten. Dit verdwijnt vanzelf.

Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van steriele materialen, die eenmalig gebruikt worden. Je ontvangt tijdens de eerste behandeling een eigen probe, die bij de behandeling wordt gebruikt.

De laserbehandeling wordt al jaren gebruikt bijvoorbeeld in het gezicht voor huidverjonging. Het is een veilige behandeling.

Nee hoor, je kunt na deze behandeling gewoon zwanger raken.

De kans op een infectie is uiterst klein.