Laserbehandeling tegen urineverlies

Voel je nattigheid als je hoest, niest, springt of sport? Je bent niet de enige: maar liefst 1 op 4 vrouwen heeft te maken met ongewild urineverlies. Na de menopauze is dat aantal zelfs nog veel hoger. Urine-incontinentie ontstaat vaak door verslapping van de vaginawand. Dit is een normaal gevolg van ouder worden, maar ook na een zwangerschap ondervinden veel vrouwen deze klachten.

Voor ongewild urineverlies wordt vaak bekkenbodemtraining geadviseerd. Dit kan enige verbetering geven, maar lost de problemen niet op. Dankzij een nieuwe lasertechniek kunnen we nu echter de oorzaak van het probleem aanpakken. De FemiLift laser herstelt en verstevigt de vaginawand en het steunweefsel rondom de urineleider.

De ingreep verloopt snel en dankzij een lokale verdoving pijnloos. Je hoeft dus niet onder narcose. De behandeling kent geen hersteltijd en is bijzonder effectief: al na de eerste behandeling merk je het verschil. Je kunt weer vrijuit leven, zonder zorgen over ongewild urineverlies.

De behandeling tegen ongewild urineverlies

Voor de laserbehandeling krijg je een lichte verdoving in de vorm van een spray of zalf. Tijdens de behandeling zal iedereen in de behandelruimte een bril dragen om de ogen te beschermen tegen de laserstraal. Door middel van een probe (huls) wordt de lasersonde vaginaal ingebracht.

Tijdens de behandeling draait de arts de sonde 360 graden rond om de gehele vaginawand te behandelen. Je ervaart een gevoel van warmte, maar de behandeling is niet pijnlijk. De behandeling duurt ongeveer 10 minuten. Daarna kun je direct naar huis om de dagelijkse bezigheden weer op te pakken.

Bij de eerste behandeling ontvang je van ons een persoonlijke probe. Bij alle vervolgbehandelingen wordt deze probe opnieuw gebruikt. Bewaar hem dus goed in het meegeleverde etui en neem hem bij elke behandeling mee.

Het resultaat van de behandeling

Door de warmte van de laser worden de diepere huidlagen gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken. Daardoor wordt de vaginawand steviger en verminderen de klachten. Vrijwel direct na de eerste behandeling zul je al een duidelijk effect merken. Wij adviseren 3 behandelingen voor het meest optimale en langdurige effect. Daarna is eens per jaar een onderhoudsbehandeling voldoende om het effect te behouden.

Tarieven FemiLift

  • 1e behandeling
    €750,-
  • Vervolgbehandeling
    €500,-
  • Pakket 3 behandelingen
    €1650,-

Vragen?

Mail ons

evakliniek@st-anna.nl

Wilt u meer informatie over een van onze behandelingen?

Neem contact met ons op we helpen u graag.

Veelgestelde vragen

Het antwoord op de meest gestelde vragen vind u hieronder. 

De behandeling duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

Dankzij een lokale verdoving met een spray of crème is de behandeling zo goed als pijnloos. Je kunt wel voelen dat de laser warmte afgeeft.

Na 3 dagen is het hebben van gemeenschap weer mogelijk.

Je kunt de eerste 3 dagen licht bloedverlies verwachten. Dit verdwijnt vanzelf.

Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van steriele materialen, die eenmalig gebruikt worden. Je ontvangt tijdens de eerste behandeling een eigen probe, die bij de behandeling wordt gebruikt.

De laserbehandeling wordt al jaren gebruikt bijvoorbeeld in het gezicht voor huidverjonging. Het is een veilige behandeling.

Nee hoor, je kunt na deze behandeling gewoon zwanger raken.

De kans op een infectie is uiterst klein.