Laserbehandeling tegen lichen sclerosus

Lichen sclerosus is een huidaandoening waarbij de huid rondom de vagina langzaam haar elasticiteit verliest. De huid wordt dikker, voelt strak aan en wordt wit van kleur. Op den duur kunnen de kleine schaamlippen verdwijnen en kan de toegang van de vagina versmallen of verharden. Deze chronische ziekte zorgt voor pijnklachten en jeuk en kan veel impact hebben op het seksleven.
Het invaliderende effect dat deze ziekte kan hebben op het dagelijkse leven, zorgt vaak voor veel verdriet.

Vaak wordt als eerste geprobeerd de klachten te verminderen door middel van het smeren van hormoonzalf. Deze zalf neemt echter niet de oorzaak weg en na verloop van tijd komen de klachten weer terug. Bovendien kan de huid na verloop van tijd dunner worden. De FemiLift laser biedt een aanzienlijk beter resultaat bij deze aandoening. Omdat we de aangedane huidlaag kunnen verwijderen, komt een nieuwe, gezonde huid tevoorschijn.

Bij lichen sclerosus wordt alleen de buitenkant van de vagina behandeld. Je hoeft niet onder narcose en dankzij een lokale verdoving voel je weinig van de behandeling. Het resultaat is blijvend, maar de ziekte wordt niet gestopt. Wanneer zich in de loop der tijd nieuwe aangedane plekken vormen, kun je opnieuw behandeld worden.

De behandeling tegen lichen sclerosus

Voor de laserbehandeling krijg je een lichte verdoving in de vorm van een spray of zalf. Tijdens de behandeling zal iedereen in de behandelruimte een bril dragen om de ogen te beschermen tegen de laserstraal. Tijdens de behandeling worden de aangedane plekken met de laser als het ware weg geschaafd.

Je ervaart een gevoel van warmte, maar de behandeling is niet pijnlijk. De behandeling duurt ongeveer 10 minuten. Daarna kun je direct naar huis om je dagelijkse bezigheden weer op te pakken.

Na de behandeling ontstaat in eerste instantie een lichte schaafwond. In de loop van 1-2 weken verdwijnen de korstjes en komt een nieuwe, roze huid tevoorschijn. Gemiddeld zijn 6 behandelingen nodig voor een goed resultaat, maar dat aantal is per patiënt verschillend.

Omdat lichen sclerosus een chronische ziekte is, kunnen na verloop van tijd nieuwe plekken ontstaan. Ook die kunnen behandeld worden met de laser.

Tarieven FemiLift

  • 1e behandeling
    €750,-
  • Vervolgbehandeling
    €500,-
  • Pakket 3 behandelingen
    €1650,-

Wilt u meer informatie over een van onze behandelingen?

Neem contact met ons op we helpen u graag.

Veelgestelde vragen

Het antwoord op de meest gestelde vragen vind u hieronder. 

De behandeling duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

Dankzij een lokale verdoving met een spray is de behandeling zo goed als pijnloos. U kunt wel voelen dat de laser warmte afgeeft.

De laserbehandeling wordt al jaren gebruikt bijvoorbeeld in het gezicht voor huidverjonging. Het is een veilige behandeling.

Na 5 dagen is het hebben van gemeenschap weer mogelijk.

De kans op een infectie is uiterst klein.

U kunt de eerste 3 dagen licht bloedverlies verwachten. Dit verdwijnt vanzelf.

Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van steriele materialen, die eenmalig gebruikt worden. U ontvangt tijdens de eerste behandeling een eigen probe(huls), die bij de behandeling wordt gebruikt.

Nee hoor, u hoeft na deze behandeling niet te wachten.